ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd
Zoek
Sluit dit zoekvak.
ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd

WOZO: Zelf.. Thuis.. Digitaal!

image (8) (1)

Op 4 juli 2022 presenteerde minister Conny Helder van langdurige zorg en sport haar plannen voor de toekomst van de ouderenzorg. De drie belangrijkste pijlers zijn zelfstandig, thuis & digitaal.

Wist u dat wij reeds enige jaren een toepassing bieden -genaamd HomeLiving- die invulling geeft aan de richting die door het ministerie wordt voorgesteld?
WOZO draagt bij aan een brede maatschappelijke beweging , om een omslag te maken in de organisatie van ondersteuning en zorg. Het is een omslag naar ondersteuning en zorg, die zich aanpast op de veranderde voorkeuren van ouderen en daarmee de financiële en personele houdbaarheid bevordert.

De ondersteuning rondom de zorgbehoevende is steeds moeilijker te organiseren. We wonen langer zelfstandig en willen het liefst zo lang mogelijk het Volledig Pakket Thuis (VPT) aanbieden. Want thuis zijn is een gekoesterde wens van iedereen. Mantelzorgers zoals familie en buren gaan een belangrijkere

rol invullen in de ondersteuning.

Daar waar échte interventie of actie door een zorgprofessional vereist is, zal deze zorgvraag natuurlijk moeten worden doorgezet naar die zorgprofessional.

HomeLiving biedt deze functionaliteiten! De applicatie is ontwikkeld voor zelfstandig thuiswonenden met een ondersteuningsvraag. De zeer gebruiksvriendelijke applicatie maakt het mogelijk om met één druk op de knop te beeldbellen (met de verschillende mantelzorgers of zorgprofessionals), het maken van een zorgoproep of bijvoorbeeld het aansturen van de verlichting in huis. En als de zorgbehoefte toeneemt dan kunnen slimme sensoren eenvoudig worden gekoppeld. Zo ontstaat de mogelijkheid om een zorgprofessional automatisch te informeren over bepaalde ontwikkelingen. Denk hierbij aan een significante afwijking op het normale leefpatroon. Bij de meeste mensen dus niet bij elke kleine statusverandering van een sensor. Immers, een leefpatroon mag toch variëren? HomeLiving biedt privacy én de zekerheid dat er toch een status wordt doorgegeven wanneer het alarmerend wordt. Dat geruste gevoel, dáár gaat het om!

De inzet van meer robotica binnen de ouderenzorg behoort ook tot de toekomstplannen van ons ministerie. Onze robots Cruzr en James hebben de afgelopen jaren al veel kennis en ervaring opgedaan tijdens meerdere succesvolle projecten. Zo ondersteunen ze de zorgprofessionals bij dwaal en leefcirkels in de ouderenzorg met cliënten die een drang naar buiten hebben. Ook voelen ouderen zich minder eenzaam door de aanwezigheid van Cruzr en/of James. Want ze hebben altijd tijd voor het maken van een praatje, het spelen van een spelletje of het samen luisteren naar muziek die speciale herinneringen oproept bij de betreffende cliënt.