ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd
Zoek
Sluit dit zoekvak.
ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd

Sfeerverslag DHM Klimclassic 2022

Afgelopen zaterdag, 17 september, ging de ‘De Heer Medicom Klimclassic’ editie van 2022 van start. De weersvoorspellingen vooraf waren niet al te best; we waren dan ook blij met de 15 deelnemers die uiteindelijk acte de présence gaven! En zoals o.a. Laurens ten Dam regelmatig zegt “thuisblijvers krijgen altijd ongelijk” viel het gelukkig ook deze keer uiteindelijk reuze mee met het weer; maar daarover later meer!

Tussen 09:30 en 10:00 verzamelden alle deelnemers zich bij onze start- & finishlocatie; het Shimano Experience Center te Valkenburg. Onder het genot van koffie en vlaai verwelkomden we iedereen waarna ons een inspirerende presentatie van Remco de Veen stond te wachten. Remco, die jarenlang op hoog niveau triathlon en zwemmen beoefende en momenteel o.a. als talent coach werkzaam is voor Limburg Cycling, nam ons mee in de fascinerende wereld van (top)sport training. Aan de hand van relevante praktijk voorbeelden liet hij ons zien hoe ze middels data bijvoorbeeld kunnen bepalen wat elke sporter exact verbruikt, en dus nodig heeft, tijdens een training of wedstrijd. Waarbij uiteindelijk alles draait om optimalisatie voor elke individuele sporter om het maximale eruit te halen! Als afsluiting besprak Remco de route die op de planning stond in detail en gaf ons inzicht in de benodigde energie (voeding & drank) om de dag goed door te komen.

We hadden mooie shirts laten maken, zodat we als een eenheid & mooi gesoigneerd op de fiets konden zitten. Dus snel omkleden, bidons vullen, wat voeding voor onderweg achter in het shirt en vertrekken maar! Qua timing hadden we geluk; tijdens de presentatie trok er een forse bui over, maar eerdat wij vertrokken liet de zon zich alweer langzaam zien. Ter begeleiding reed er de hele dag een heuse volgauto met ons mee. Deze was ons ter beschikking gesteld door het Mini Discar Cycling Team, waar wij als trotste sponsor bij zijn betrokken.

Al snel bleek de noodzaak van de volgauto, die vol lag met gereedschap, reservemateriaal en extra drank & voeding, want we waren Valkenburg pas goed en wel uit en de eerste lekke band was een feit. Het wegdek was nog nat en dan is de kans hierop nou eenmaal groter, gelukkig scheen de zon en stond de groep ook nog eens op een plek met prachtig uitzicht op het Limburgse heuvellandschap. Via de Vaalserberg reden we België in om vervolgens bij onze pauzeplek te arriveren; Le Soigneur te Sippenaeken. Net voor aankomst begon er weer wat neerslag te vallen; dus wederom had de timing bijna niet beter gekund. We genoten gezamenlijk van een heerlijke lunch. Leuk om te merken was dat de presentatie van die ochtend echt inspirerend had gewerkt; aan tafel ging het al snel over te hanteren trainingsschema’s en te behalen (sportieve) doelen!

Terwijl wij lekker binnen zaten viel er wederom de nodige neerslag. Geloof het of niet maar toen we weer vertrokken werd het net weer droog. Nadat we bij Mesch weer terug Nederland inreden, bleken we bovenop de Mescherberg de dans dan toch niet helemaal te ontspringen; we werden ‘getrakteerd’ op een forse stortbui van een minuut of vijf! Maar dit mocht de pret niet drukken en fietsend langs de rand van Maastricht brachten we onszelf in gereedheid voor de slotklim; de Bemelerberg. Middels een snelle afdaling via de Daalhemerweg reden we het centrum van Valkenburg weer in, om te finishen bij het Shimano Experience Center. Hier genoten we van een warme douche om tenslotte de dag af te sluiten met een heerlijke pasta maaltijd. Ook nu gingen de gesprekken veelal over de fietssport; de tocht van vandaag, maar ook andere mooie doelen die reeds behaald waren of nog op de planning stonden.

We willen alle aanwezigen bedanken voor de mooie dag die we er gezamenlijk van hebben gemaakt. En “thuisblijvers krijgen altijd ongelijk”; dus zorg dat jij er volgend jaar ook bij bent!