ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd
Zoek
Sluit dit zoekvak.
ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd

Pim Senior, zorg met aandacht

Stichting Pim

Na een uitvoerig selectietraject werden in 2006 ideeën omgezet in werkelijkheid en ontstond er een bijzonder zorgcomplex. Stichting Pim in Dorst was een feit, een Tweede Thuis voor 8 meervoudig beperkte kinderen. Een uniek ouderinitiatief waarbij Ton van der Veer de drijfveer was om voor zijn zoon Pim een goede woon- en verblijflocatie te creëren.

In 2017 werd Stichting Pim uitgebreid met een tweede geschakelde woning. Hierdoor vond er een verdubbeling plaats van het aantal bewoners.

Niet alleen zoon Pim is de drijfveer voor een woon-zorgcomplex, maar ook Ton’s moeder.
Nadat zijn demente moeder in 2012 ziek werd en op een gesloten afdeling terechtkwam ontstond het idee om voor mensen met een geheugenstoornis een kleinschalige woonvoorziening in Dorst te realiseren, waarbij persoonlijke aandacht, respect en een huiselijke sfeer centraal staan.

Pim Senior, zorg met aandacht

Inmiddels 4 jaar later zijn de contouren zichtbaar van een prachtig nieuwbouwcomplex welke in augustus dit jaar plaats gaat geven aan 56 ouderen. Een kleinschalig woon-zorgcomplex met de toepasselijke naam Pim Senior, gelegen naast het woon-zorgcomplex van Stichting Pim (junior).

Bij Pim Senior moeten de bewoners het gevoel van thuis krijgen. Een plek waar huiselijkheid, ondersteuning op alle mogelijke gebieden en veel persoonlijke aandacht moeten zorgen dat de bewoners zich veilig voelen en uitgedaagd worden om zich te laten zien. Waarbij zij de regie en vrijheid krijgen om eigen keuzes te maken.

De Heer Medicom verbindt zorg

Voor het prille begin van de samenwerking tussen Stichting Pim en De Heer Medicom moeten we terug naar 2007. Tijdens een gesprek tijdens de beurs Smarthomes in het Evoluon te Eindhoven ontstond er een goede klik tussen Ton van der Veer en accountmanager Gerrit de Leeuw. Na het bespreken van de mogelijkheden van de zorgdomotica-oplossingen voor Stichting Pim had Ton van der Veer het volste vertrouwen in een goede en lange samenwerking met De Heer Medicom.

Inmiddels 14 jaar later bestaat er nog steeds een zeer fijne samenwerking met Stichting Pim. Ook voor Pim Senior heeft Ton van der Veer, na het bekijken van diverse zorg-oplossingen bij andere zorgorganisaties, wederom gekozen voor de innovatieve zorgdomotica van De Heer Medicom.
Zo wordt het nieuwe woon-zorgcomplex voorzien van het zorgdomotica platform met de laatste generatie sensorbewaking en video-observatie.
Hiermee wordt het gevoel van zekerheid, veiligheid maar ook zeker van vrijheid gewaarborgd.

Ondersteunende zorgdomotica

De 56 bewoners krijgen binnen Pim Senior de maximale vrijheid. Deze vrijheid kan worden gegeven door in te spelen op de zorgvraag. Deze zorgvraag wordt gewaarborgd door:

  • virtuele inkijkrondes middels video-observatie;
  • het beperken van dwaalgedrag door de bewoners maximale vrijheid te geven om te bewegen door het toepassen van leefcirkels middels slot- en deurstandsignalering en locatiebepaling;
  • Het toepassen van diverse slimme sensoren om de zelfredzaamheid van de bewoner te waarborgen, waarbij er gerichte meldingen kunnen worden gemaakt bij bijv. valdetectie, ‘te lang uit bed’, ‘kamer verlaten’ et cetera.

De innovatieve zorgdomotica wordt zo ingericht dat Pim Senior de mogelijkheid heeft om in de toekomst gebruik te gaan maken van onder andere:

  • Persoonsalarmering bij calamiteiten;
  • Een koppeling met de brandmeldcentrale;
  • Overzichtelijke informatieverstrekking op basis van BI-Tooling.

Rondleiding over de bouw

Op 21 januari 2021 mocht dan ook de mooie samenwerking met Pim Senior beklonken worden op de modderige bouwplek, waarbij een heerlijke Limburgse vlaai natuurlijk niet mocht ontbreken.

Ton van der Veer en accountmanager Gerrit de Leeuw van De Heer Medicom ondertekenden beiden het contract voor wederom een langdurige samenwerking.

Hierna volgde een fijne rondleiding op de bouw bij Pim Senior. Hierbij gaf Ton van der Veer vol enthousiasme uitleg over de voortgang en de verschillende ruimten, waaronder:

  • Een ‘bruin’ café;
  • Een snoezel badkamer;
  • Een ruime entree voor feesten in tropische sfeer;
  • De mooie centraal gelegen keukens, zodat er verschillende maaltijden bereid kunnen worden en de bewoners de mogelijkheid hebben zelf te kiezen waar ze willen eten.

Meer weten over Stichting Pim of Pim Senior, bekijk de sites: Stichting Pim / Pim Senior.

Wilt u weten hoe wij uw project kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op.