Eenvoudig in-en uitschakelen aanwezigheid verpleging

Op het ANC Zorgdomotica platform bestaat de mogelijkheid om een kamer of ruimte in privacy oftewel ‘verpleging aanwezig’ te zetten via de bediening van een groene drukknop op de IP kamerunit, Care4me of oproep-/afstelunit. Aan het bedienen van deze drukknoppen is geen autorisatie gekoppeld.

NFC-tag

De Heer Medicom heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd in de ANC Mobile Zorg app met betrekking tot het in ‘verpleging aanwezig’ zetten van een kamer of ruimte. Zodoende bestaat er nu de mogelijkheid om een kamer of ruimte in modus ‘verpleging aanwezig’ te schakelen door middel van een NFC-tag.

NFC staat voor Near Field Communication en zegt eigenlijk al waar het voor staat, namelijk draadloze communicatie van dichtbij. Er vindt zogezegd een actie plaats wanneer een NFC-chip op korte afstand bij een smartphone met NFC wordt gehouden.

Een NFC-tag is er in ontzettend veel verschillende vormen en maten.  De Heer Medicom heeft gekozen voor een NFC-tag die robuust is en op een kozijn of muur kan worden vastgeplakt. Eventueel kan de tag worden vastgezet met een schroef, zodat deze niet eenvoudig kan worden verwijderd. De sticker heeft een uniek design, waardoor deze voor de zorgverlener duidelijk te onderscheiden is.

Zodra een smartphone bij de NFC-tag wordt gehouden, wordt de betreffende ruimte in ‘verpleging aanwezig’ geschakeld. In de ANC Mobile Zorg app krijgt de zorgverlener direct een terugkoppeling en is in een overzicht te zien dat de ruimte in ‘verpleging aanwezig’ staat.

Door nogmaals dezelfde tag te lezen bij het verlaten van een kamer of ruimte wordt deze uit de modus ‘verpleging aanwezig’ gehaald.

Voordelen

De voordelen van een kamer of ruimte in ‘verpleging aanwezig’ schakelen met de NFC-tag zijn:

  • Alleen zorgverleners met een geïnstalleerde ANC Mobile Zorg app kunnen een kamer of ruimte in ‘verpleging aanwezig’ schakelen, waardoor autorisatie en identificatie aan elkaar gekoppeld zijn;
  • Zeer lage installatiekosten;
  • Veilige en betrouwbare technologie.

Integratie tabblad ‘verpleging aanwezig’

In de ANC Mobile Zorg app is een nieuw tabblad geïntegreerd waarin de kamers of ruimtes worden weergegeven die in de modus ‘verpleging aanwezig’ staan. Door op een item te drukken kan een kamer of ruimte, indien toegestaan, op afstand uit de modus ‘verpleging aanwezig’ worden gehaald.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de NFC-tag?
Neem contact met ons op.