ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd
Zoek
Sluit dit zoekvak.
ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd

Bijzondere locatie in beeld: Residentie Rothemermolen

Wanneer is een locatie bijzonder? Waar moet hij ‘minstens’ aan voldoen? Vragen die ik mijzelf stelde toen ik aan dit artikel begon.
Tijdens mijn bezoek aan de Residentie Rothemermolen van Nobama Care, en mijn gesprek met de oprichter en bestuurder Noor Nezami, werd me al snel duidelijk dat er in dit geval sprake was van meerdere factoren. Te denken aan; unieke locatie, onderscheidende visie & bijbehorende manier van werken om de bewoners echt een ‘thuis’ te geven.

Nobama Care is een zorginstelling voor mensen met een geheugenstoornis, en beschikt momenteel over een vijftal kleinschalige en familiaire locaties. Gastvrijheid, persoonlijke aandacht en een optimale fysieke en sociale omgeving zijn speerpunten voor de organisatie. Overal wordt bewust over nagedacht en hierbij staat constant de vraag ‘wat heeft een mens nodig?’ centraal. In plaats van beddenrealisatie kiest men er hier voor om de mens centraal te stellen met als hoofddoel om de bewoners, en hun aanverwanten, zich echt thuis te laten voelen.

Deze locatie is in februari 2021 geopend en bestaat deels uit nieuwbouw en deels uit de gerenoveerde watermolen aan een zijtak van de Geul in Rothem, waar het dan ook zijn naam aan te danken heeft. Bij aankomst passeert men aan de rechterzijde een mooi gesitueerde vijver.
Eenmaal binnen zijn de huislijke sfeer en de positieve prikkels voor de bewoners direct merkbaar; de gezamenlijke ruimtes zijn een aaneenschakeling van open, rustgevende plekken die samen met de deels open keuken één mooi geheel vormen. Vanuit verschillende plekken in het pand bereikt men de tuinen, alwaar de bewoners ook hun handen uit de mouwen mogen steken als hier behoefte aan is. Bewoners mogen op deze locatie echt hun eigen gang gaan; al dan niet onder begeleiding als deze behoefte er is. “Want dat zouden ze thuis tenslotte ook doen.”

Omdat één beeld meer zegt dan duizend woorden laat ik het qua tekst hierbij. Geniet van de mooie foto’s en ik hoop dat het jullie net zo inspireert als mijzelf tijdens dit bezoek!