Principes van het HomeLiving concept

Zelfstandigheid

Ouderen die langer zelfstandig kunnen wonen in een vertrouwde omgeving. Dat is voor ons de drive geweest om het HomeLiving concept te introduceren.

Betrokkenheid

Als intensievere betrokkenheid van belang is, kunnen ook dwaal-, slaap- en eetgedrag gemonitord worden. Het is dan zelfs mogelijk dat het systeem bij bepaalde signalering automatisch een melding maakt naar een meldbank van een ingeschakelde zorgverlener.

Veiligheid

Ouder worden betekent ook vaak kwetsbaarder worden. Slimme systemen bewaken de veiligheid van de oudere in de eigen vertrouwde omgeving. Denk aan deurcontacten, bewegingsmelders, hals-/polszenders etc.

Connectiviteit

Als blijkt dat de zorgbehoefte toeneemt, zijn er diverse producten te koppelen in het HomeLiving concept. Hierbij kunt u denken aan slimme sensoren: bijvoorbeeld deurcontacten, bewegingsmelders, hals- en polszenders (de rode drukknop aan een koord).

Onderdelen van het HomeLiving concept

HomeLiving app

Deze app is de centrale toegang voor de oudere om zelfstandig eenvoudige taken uit te voeren. Het maken van een melding of zorgoproep, (beeld)bellen met familie of mantelzorger, maar ook het op afstand besturen van licht of rolluiken. De app bevat een agendafunctie met duidelijke reminders, voor bijvoorbeeld medicijngebruik.

Companion app

Deze smartphone app is er speciaal voor familie en mantelzorger. De app kan (nood)oproepen en meldingen ontvangen die door de oudere gemaakt zijn. Ook kan men onderling (beeld)bellen of chatten.

Lifestyle monitoring

Als voor zorg er belang is bij een intensievere betrokkenheid, kunnen door het koppelen van slimme sensoren zaken gemonitord worden zoals dwaalgedrag, slaapgedrag etc. bij afwijkingen van het patroon ontvangen betrokken alarmering.

 

Een oplossing voor uw situatie?

Wellicht zou het HomeLiving concept een oplossing kunnen zijn voor uw situatie. Bijvoorbeeld voor een ouder familielid of een oudere kennis uit de buurt. Onze collega's staan voor u klaar en denken graag mee wat voor uw situatie een passende oplossing zou kunnen zijn. Neem gerust contact met ons op!

Neem vandaag nog contact op:
Bel +31 (0)46 489 25 50
of mail naar info@deheermedicom.nl

Kenmerken van het HomeLiving concept

Eenvoudig te installeren, geen bekabeling nodig tussen de diverse (draadloze) onderdelen
Klik-aan-klik-uit voor het eenvoudig koppelen van (nieuwe) producten
HomeLiving app werkt op de tablet
HomeLiving werkt op standaard WiFi
Ondersteunt (beeld)bellen
Alarmering of oproepmogelijkheid naar (groep) familie of mantelzorgers
Koppeling mogelijk naar centrale meldbank bij professionele zorgverlener
Ook geschikt voor E-health toepassingen zoals metingen (gewicht, bloeddruk) en teleconsultatie