Daar waar behoefte is aan zorg op afstand

Ouderen blijven ook steeds langer vitaal en willen, als het even kan, natuurlijk gewoon thuis blijven wonen. Maar wat zijn de mogelijkheden als zij kwetsbaarder worden en ondersteuning nodig hebben?

In deze bijzondere tijd is er binnen de zorg grote behoefte aan zorg op afstand, waarbij beeldcontact (beeldzorg) met familie, mantelzorger en of de zorgprofessional een grote rol speelt.
Om cliënten op een veilige manier contact te laten hebben met familie, mantelzorgers en of de zorgprofessional is het HomeLiving concept de oplossing voor uw situatie.

Producten HomeLiving concept

Principes van het HomeLiving concept

Zelfstandigheid

Ouderen die langer zelfstandig kunnen wonen in een vertrouwde omgeving. Dat is voor ons de drive geweest om het HomeLiving concept te introduceren.


Betrokkenheid

Als intensievere betrokkenheid van belang is, kunnen ook dwaal-, slaap- en eetgedrag gemonitord worden. Het is dan zelfs mogelijk dat het systeem bij bepaalde signalering automatisch een melding maakt naar een meldbank van een ingeschakelde zorgverlener.


Veiligheid

Ouder worden betekent ook vaak kwetsbaarder worden. Slimme systemen bewaken de veiligheid van de oudere in de eigen vertrouwde omgeving. Denk aan deurcontacten, bewegingsmelders, hals-/polszenders etc.


Connectiviteit

Een gebruiksvriendelijk systeem dat haar eenvoud kent door de makkelijke wijze van installeren en de mogelijkheid tot professionele opvolging.


Onderdelen van het HomeLiving concept

Van beeldbellen tot een zorgoproep in één overzichtelijke app

Deze app is de centrale toegang voor de oudere om zelfstandig eenvoudige taken uit te voeren. Het maken van een melding of zorgoproep, (beeld)bellen met familie of mantelzorger, maar ook het op afstand besturen van licht of rolluiken. De app bevat een agendafunctie met duidelijke reminders, voor bijvoorbeeld medicijngebruik.

Meer over HomeLiving


Waar de mantelzorger centraal staat

Deze smartphone app is er speciaal voor familie en mantelzorger. De app kan (nood)oproepen en meldingen ontvangen die door de oudere gemaakt zijn. Ook kan men onderling (beeld)bellen of chatten.

Meer over Companion


Wanneer intensievere betrokkenheid is gewenst

Als voor zorg er belang is bij een intensievere betrokkenheid, kunnen door het koppelen van slimme sensoren zaken gemonitord worden zoals dwaalgedrag, slaapgedrag etc. bij afwijkingen van het patroon ontvangen betrokken alarmering.


Kenmerken van het HomeLiving concept

  • Eenvoudig te installeren, geen bekabeling nodig tussen de diverse (draadloze) onderdelen;
  • Klik-aan-klik-uit voor het eenvoudig koppelen van (nieuwe) producten;
  • HomeLiving app werkt op de tablet;
  • HomeLiving werkt op standaard WiFi;
  • Ondersteunt (beeld)bellen;
  • Alarmering of oproepmogelijkheid naar (groep) familie of mantelzorgers;
  • Koppeling mogelijk naar centrale meldbank bij professionele zorgverlener;
  • Ook geschikt voor E-health toepassingen zoals metingen (gewicht, bloeddruk) en teleconsultatie.

 

Slimme technologische oplossingen

Het HomeLiving concept bevat een scala aan slimme technologische oplossingen, die draadloos met elkaar verbonden zijn. De app die we ontwikkeld hebben, is de basis hiervoor. Het biedt de oudere de mogelijkheid om via een tablet eenvoudig te communiceren met familie, vrienden of mantelzorgers. Met één klik op de knop beeldbellen, de agenda bekijken of een zorgoproep doen.


Probeer het HomeLiving concept nu!

Binnen de zorg is er momenteel een grote behoefte aan zorg op afstand waarbij beeldcontact een grote rol speelt.
Om cliënten op een veilige manier contact te laten hebben met familie, mantelzorgers en of de zorgprofessional is het HomeLiving concept dé op lossing voor uw situatie.

Sluit nu een HomeLiving concept af en betaal slechts 4 maanden in plaats van 6 maanden.
U kunt dan maar liefst voor de duur van 2 maanden gratis het HomeLiving concept gebruiken*.

De overheid heeft speciaal voor Covid19 een uitgebreide stimuleringsregeling (SET) waarvoor u in aanmerking kunt komen. Lees meer…

* De Heer medicom informeert u over de voorwaarden


Wilt u weten wat het HomeLiving concept voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op