ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd
ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd
ISO27001 | NEN7510 | ISO9001-2015 Gecertificeerd

De unit voor de extra- en intramurale zorg

De Care4me drukt direct uit wat deze unit betekent voor de cliënten van (thuis)zorginstellingen, namelijk het zorgen voor in de breedste zin des woords.

Functionaliteiten
Deze zorgcommunicatie-unit beschikt over een scala aan functionaliteiten die het welbevinden van de cliënt bewaken, de cliënt helpen bij zijn of haar dagelijkse bezigheden en – niet minder belangrijk – de medewerkers van de zorgorganisatie ondersteunen bij het zo efficiënt en effectief mogelijk uitvoeren van hun taken.

Naast de standaard verpleegoproepfunctionaliteit met spraak, beschikt de unit onder andere over een geïntegreerde 8-kanaals ontvanger waarop draadloze (hals)zender en andere sensoren zoals bewegingsmelders, bedmatten et cetera eenvoudig kunnen worden aangesloten. Tevens is de unit voorzien van welzijnsbewaking die actief en/of passief registreert of in de bewonerskamer of het appartement inactiviteit is. Tevens heeft de unit een 7″ touchscreen met een functie voor de video-deurintercom.

Op het beeldscherm kan een uitgebreide menustructuur worden weergegeven met allerlei functies, zoals een medicijnreminder die aangeeft aan de bewoner wanneer het tijd is om een bepaald medicijn in te nemen, een activiteitenagenda en een keuzemenu voor de maaltijden.

Op het beeldscherm van de Care4me is het voor de verpleging of verzorging ook mogelijk om (delen van) een ECD op te roepen met informatie over het zorgplan, medicatie et cetera. Uiteraard zijn deze functies beveiligd met een PIN-code.

Extra functie
Een extra functie is een Bluetooth-module waarmee men telemedicine apparatuur kan koppelen op de unit. Zo is het mogelijk dat een cliënt vanuit zijn of haar vertrouwde omgeving met eenvoudige meetapparatuur controles kan uitvoeren voor onder andere de hartslag, bloeddruk, bloedsuikerwaarde, saturatie er cetera. De meetgegevens worden automatisch doorgezonden naar het zorgcommunicatieplatform. Indien gewenst kunnen deze gemeten waarden bij afwijkingen direct worden doorgestuurd naar een ambulante zorgmedewerker. De desbetreffende medewerker kan naar aanleiding van de meetgegevens tot actie overgaan indien dat noodzakelijk is.

Zeer geavanceerd
Technisch gezien is de Care4me zeer geavanceerd. De unit is feitelijk een klein formaat computer met alle functionaliteiten van dien en heeft een vast IP-adres. De unit beschikt over een ethernet aansluiting en gaat via een standaard bekabeling naar een PoE-switch, vandaar hij ook wordt gevoed. Vervolgens bestaat de keuze of via het netwerk van de instelling of via een dedicated netwerk verbinding met de centrale wordt gemaakt. De units die in een extramurale zorg worden toegepast, maken rechtstreeks via een (beveiligde) internetverbinding contact met de centrale. Uiteraard beschikt de Care4me, zoals u van ons gewend bent, over een zelfcontrolerende functie die te allen tijde aangeeft of de unit verbinding heeft met de centrale.

Heeft u een vraag over de mogelijkheden van de Care4me?
Wij helpen u graag verder!